/  
 
Количка

Категории с падащо меню

Цена
15лв. 34лв.
Вижте всички марки
За тегло
Вижте всички марки

Здраве

Сортирай по: Покажи по: Филтри
1

Продукти

1 Страница 1 от 1

Всеки наблюдател е щастлив, когато рибите демонстрират своето естествено прекрасно оцветяване и здрави и жизнени плуват в аквариума. Доброто здраве на Вашите декоративни рибки до голяма степен зависи от правилното им хранене. Рибите имат нужда от храна, каквато биха намерили в естествената си среда на обитаване, защото там съществува голямо разнообразие. Измежду другите насекоми, ларви, червеи, водорасли, растения и плодове са част от менюто. В зависимост от вида рибите предпочитат да ядат повече месо или повече растения.

Освен употребата на висококачествени марки храни е полезно и поддържане на допълнително дажбите на витамини. По-специално стресът, например след транспортиране, или в случай на пренаселване или неподходящи грижи, увеличава потребността на декоративните рибки от витамини.

Недостигът на витамини увеличава податливостта на болести. Често дребни поводи, като почистването на аквариума или пускането на нови рибки могат да доведат до разпространяването на болести.

Храната за рибки трябва да е добре балансирана смес от хранителни вещества, витамини,минерали, микроелементи и балаастни вещества за едно подходящо хранене. Най-важните съставки и техните важни качества за Вашите докоративни рибки са:

-Баластни вещества- ефективни са срещу лениви черва.

-Протеин- богатата на протеин храна се използва за натрупване на мускулна маса и по тази причина е истинска подсилваща храна за всяка рибка.

Въглехидрати и мазнини- много важни енергийни източници, като трябва да  са в правилното съотношение, за да се избегне затлъстяване

-Минерали- минерали, като калция например са необходими за изграждането на костите и съответно за здравия растеж

-Микроелементи- изпълняват различни роли в тялото. Те често са необходим компонент на ензимите, които са „елементите“ на тчлото. Рибите се нуждаят от микроелементите само в малки количества.

Много важно е начинаещите акваристи да знаят, че по-холямата част от болестите са резултат от недостатъчно и/или неправилно полагане на грижи за аквариума. Най-добрият начин да излекувате едно заболяване е да не допускате неговата поява. Не е необходимо да бъдете експерти, просто прочетет нашите съвети и ги последвайте. Не позволявайте възникването на следните стрес фактори:

 

·         Низко качество на водата

·         Пренаселване на аквариума

·         Хранене с некачествени храни

·         Температурни колебания

·         Съжителство с несъвместими видове

·         Стрес при транспортиране и промяна на средата

Върни До Горе