/  
 
Количка

Категории с падащо меню

За тегло
Вижте всички марки

Зайци

Сортирай по: Покажи по: Филтри
1

Заекът е предпочитан домашен любимец, защото е тих, спокоен и може да бъде приятна компания. Зайците са много общителни и игриви животни и обичат да имат компания- живеят в групи. При добро гледане могат да живеят 8-10 години.

Ако решите да си вземете заек вкъщи не забравяйте, че той не е играчка и ако имате дете е важно да му го обясните. Ако детето е много малко, заекът би бил лош избор за домашен любимец, защото са много страхливи и дори малкия стрес може да ги разболее и дори убие. Зайчетата са по природа много чувствителни и крехки животни. Внимавайте  с условията на живот, които им подсигурявате, както и за правилното им хранене(има опасност от прехранване). Друга причина за неразположение може да бъде неподходящата температура на помещението, което обитава зайчето- не обичат високи температури, както и прекалено охлаждане, причинено от климатик или ако са на течение. Избягвайте битови травми (падане от високо, настъпване, изпускане) или съжителство с други животни, които предизвикват страх и безпокойство у мъничето. Къпането е препоръчително да се извършва рядко и през летните месеци, зимният сезон е добре да се избягва. Важно е главата на зайчето да остане суха и да се действа внимателно и спокойно, без напрежение, защото къпането предизвиква стрес у косматкото.

Zooworld.bg предлага всичко необходимо за отглеждането на здраво и щастливо зайче- храна, лакомства, витамини, легла, клетки, транспортни чанти, нагръдници, съдове, козметика и хигиенни продукти, играчки, аксесоари и много други. Разполагаме и с подходяща литература, ако имате въпроси относно отглеждането. Може да се консултирате с ветринар или да се обадите на нашите телефони- с радост ще Ви помогнем в избора!

Върни До Горе