/  
 
Количка

Категории с падащо меню

Цена
2лв. 1103лв.
Вижте всички марки
Производител
Вижте всички марки
За тегло
Вижте всички марки

Риби

Сортирай по: Покажи по: Филтри
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Продукти

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Страница 1 от 28

Аквариуми, продукти за отглеждане на риби и други аксесоари за здрави и красиви рибки.

 

Рибите понякога се избират за първо домашно животно, защото изискват сравнително малка поддръжка, а в същото време внасят красота в дома. Рибките от рода Бета и Златните рибки са лесно преносими и им трябва малко вниание - няколко продукта за риби, както и храна. Но докато Златните рибки и рибите Бета могат да обитават по-обикновени аквариуми, то други представители на водното царство като Angler или Скалариите, трябва да са в аквариуми със солена вода и изискват разнообразни артикули и аксесоари. След като вземете решение, че искате да имате рибки за домашен любимец, следва да изберете дали да купите сладководен или соленоводен аквариум. Соленоводните аквариуми изискват повече грижи и поддръжка, но за сметка на това рибите, които плуват в тях се отличават с превъзходни цветове и краски. Специални продукти за соленоводни аквариуми като специални растения или камъни не само ще го направят да изглежда по-красив, но ще допринесат за чистотата и качеството на водата. След като се запознаете с различните видове аквариуми и аксесоари за тях, ще може да осигурите на своите рибки приветлив и здравословен дом.

 

Редовната поддръжка на аквариумите е от изключително значение като тя може да е сложна и да трябва редовно да чистите вътрешността със специални продукти, или може да е лесна и да трябва от време на време да сменяте водата.  Преди да сложите рибката в нейния нов дом, той трябва да е оборудван с компресор, както и да има поставена водна помпа, с което ще направите средата за рибите по приятна, без да ги стресирате. Проучете и се запознайте подробно с различните филтри и помпи, за да разберете кои са най-подходящите за вашия аквариум.

Преди да вземете своите нови приятели - рибките, научете кои видове могат да съжителстват заедно, защото някои видове риба могат да са агресивни към други. Аквариумите за риби са различни по размер като това на кой ще се спрете зависи от количеството и вида риби, които искате да приютите вътре. Изберете риби, които имат и живеят в сходна среда, така ще може да осигурите достатъчно светлина и топлина на всичките си риби.  Умно решение е да вземете рибки, които имат и сходни хранителни навици, защото храната за риби варира от гранули, смеси или бавноразтварящи се блокчета. За повече настроение може да поставите в аквариума си декоративни елементи като корали, ковчеже със съкровище и др. След като се научите как да поддържате и отглеждате правилно своите риби, те ще са по здрави и ще живеят по-дълго.  


 
Върни До Горе