/  
 
Количка

Категории с падащо меню

Цена
8лв. 460лв.
Вижте всички марки
Производител
Вижте всички марки
За тегло
Вижте всички марки

Водни растения

Сортирай по: Покажи по: Филтри
1 2

Продукти

1 2 Страница 1 от 2

Водните растения са не само красиви, но и съществено важни за биологичното равновесие в аквариума. Водните растения при своето развитие поглъщат част от субстратите, например нитратите, които замърсяват водата. Но растенията могат да поглъщат само определено количество нитрати, като хранителна добавка. Ако съдържанието на нитрати надвишава определени стойности, растенията дори могат да бъдат увредени.

По време на процесът- фотосинтеза водните растения произвеждат кислород. При липсата на достатъчно светлина, хранителни вещества и въглероден двуокис, растенията не могат да се развиват нормално и съответно съдържанието на кислород във водата намалява. Последиците са- повишено замърсяване на водата, влошаване на условията на живот на рибките и растенията и опасен недостиг на кислород за рибите. Необходими и жизненоважни са редовни и правилни грижи за растенията. Водните растения поемат хранителните вещества чрез своите листа и корени.

Появата на интензивно развитие на водорасли- алджи във водата сигнализира за промени в биологияния баланс в аквариума. Това се дължи на няколко фактора. Разпознават се три основни причини за това субективно явление: низкото качество на водата, неправилната осветеност и неправилното наторяване. Най-добрият начин за борба с алджи е да не допускаме развитието им в аквариума. Проверете дали аквариумът Ви не е пренаселен с рибки. Голямото количество риби и големите риби бързо замърсяват водата. Хранете рибите в аквариума  до три пъти дневно на малки порции. Храната трябва да бъде изяждана изцяло от рибките за няколко минути. Тъй като остатъците от храна са източник  на хранителни вещества за водораслите- алджи. Също така причина, която често се пренебрегва е използването на евтини, низко качествени храни, използвайте само храни  с доказано качество и произход.

Заедно с бактериите на дъното растенията образуват добър кръговрат на пречистване. Растенията поемат амоний и нитрат, които се образуват от екстрементите на рибите и така пречистват водата. Растенията предлагат на рибите скривалища и така ги предпазват от стрес. Малките рибки се нуждаят от гъста растителност от фини растения, за да се крият от другите обитатели. Аквариумът с гъста растителност пресъздава очарованието на екзотичния воден свят.

 Растенията се делят на няколко вида- задностоящи( бързорастящи на височина и ширина), растения стоящи в заден план( пищни средновисоки растения), растения стоящи в преден план( низкорастящи).

Върни До Горе