/  
 
Количка

Категории с падащо меню

За тегло
Вижте всички марки

Мишки

Сортирай по: Покажи по: Филтри
1

Мишките са екзотичен домашен любимец, подходящ за хора, които предпочитат нестандартното. Те са невзискателни, а ако свикнат от малки с човшки контакт, могат да бъдат хващани в ръце и галени. В началото само й подавайте ръка, оставете я дори да яде от ръката Ви, за да свикне с миризмата Ви. Никога не дърпайте мишката за опашката, хващайте я внимателно през коремчето. Този вид гризач лесно приема ралични инфекции, за това редовно трябва да го водите на профилактични прегледи при ветеринар.

Мишлетата са много интересни за наблюдение животинки, стига да им предоставите поле за изява, много играчки и предизвикателства -тунели, въжета за катерене, дървени стълби, колела (големи и без дупки, за да не засядат крачетата и опашката), добре измити и почистени клони и други играчки, специално пригодени за мишлета. Те са много социални животинки и не обичат да живеят сами, но ако си вземете мъжко и женско, знайте, че бързо ще имат поколение. Добре е мишлето да си има свое местенце, като най-подходящи са стъклените аквариуми, на дъното на които, задължително трябва да има специална настилка, в която мъничето да се рови. Хубаво е да си има и малко скривалище, къщичка, където да се осамотява.

Помещението, което обитава мъничето, трябва да е с нормална температура, като резките температурни промени могат да предизвикат заболявания у животното.  Храненето също е от изключителна важност за здравословното състояние. Специализираните храни са богати на витамини и минерали, като в допълнение може да се дават и слънчогледови семки, хляб, овесени ядки. Продължителността им на живот е средно 2г.

Ние от Zooworld.bg ще Ви помогнем да откриете всичко необходимо за правилото отглеждане на Вашето мишле, като предлагаме – храна, лакомства, клетки и аквариуми, настилки, къщички, козметични и хигиенни препарати, съдове за храна и вода, транспортни кошове, играчки, аксесоари и много други. Ако имате нужда от помощ в избора си, не се колебайте да ни се обадите!

Върни До Горе