/  
 
Количка

Категории с падащо меню

За тегло
Вижте всички марки

Джербили

Сортирай по: Покажи по: Филтри
1

Продукти

1 Страница 1 от 1

 

Джербилът е малък и симпатичен, както и не изисква много усилия за отглеждането му. Преди да предприемете крачка и да си вземете джербил е добре да се информирате относно особеностите в отглеждането му.  Продължителността им на живот е 3-5г. при добро гледане. Изключително социални животни са, за това е добре да живеят в група или поне по двойки. Две женски трудно живеят заедно, по-добре се разбират двама мъжки или двойка джербили от различен пол. Добре е ако се познават от малки, ако не, опознаването трябва да започне от разстояние, с цел избягване на конфликти.

 В кафеза, на джербилите, трябва да се поддържа оптимална темпертаура, която да не надвишава 20-25 градуса, с цел предотвратяване на дехидратация. Много чистоплътни животни са, няма да усетите неприятна миризма от тях. Обичат слънчевите бани. Важно за джербилите е да ги храните правилно. Добре е да спазват пълноценна диета, която да включва протеини, определени мазнини, витамини и зеленина. За да бъдат здрави е изключително важно за тях да се движат. Активни са и денем и нощем.  Може да ги пускате ан свобода, но трябва преди това да обезопасите контактите, кабелите и всички възможни скривалища. Добре е все пак да ги наблюдавате, докато са на свобода. Когато хващате мъничето не го дърпайте за козината или опашката, а внимателно го прихванете отдолу, за коремчето.

Zooworold.bg предлага всичко от първа необходимост, за да живее здраво и щастливо мъничето Ви – храна, лакомства, здравни продукти, клетки, къщички, купички, поилки, настилки, козметика, хигиенни продукти и аксесоари.

Върни До Горе