/  
 
Количка

Категории с падащо меню

Цена
8лв. 42лв.
Вижте всички марки
Производител
Вижте всички марки
За тегло
Вижте всички марки

Дрехи и обувки

Сортирай по: Покажи по: Филтри
1

Продукти

1 Страница 1 от 1

 

 

Дрехите и обувките за кучета не са само модна прищявка или глезотия. Също както при хората и кучетата обичат да им е топло и уютно в студените, ветровити дни, да не се мокрят в дъждовно време и да им е прохладно в жегите. Поради тази причина ние от Zooworld.bg предлагаме голям избор от дрехи, обувки и аксесоари с които да можете да предпазите четириногото си приятелче от суровите климатични условия и да го направите щастливо.

Най-важното при закупуването на кучешки дрехи е да вземете правилните мерки. При всяко куче размерите са различни, в зависимост от структурата на тялото му. Породата не е определяща, защото е строго индивидуално. Основните мерки, които са изписани на повечето дрехи и който вие трябва да измерите са:

- шия ( размерът е важен, заради широчината на яката на дрехата)

- гръдна обиколка ( най-широката част на гръдния кош, близо до предните крачета )

- дължината на тялото на кучето ( от най-високата част на раменете до началото на опашката)

Разполагате ли с тези размери, лесно ще можете да изберете дреха за кучето ви онлайн, без да се налага да се мери.

Материята също е от значение, в зависимост от предназначеието на дрехата. Добре е материята да не е изкуствена, за да се осигури максимален комфорт на кучето. Предлагаме различни дрехи от различни материи- термо, непромокаеми, светлоотразителни и охлаждащи.

Поддръжката на дрехите за кучета не е трудоемка, тъй като на повечето продукти има изписани указания. Могат да бъдат изпирани в пералня или почиствани с гъба, ако имат защитен слой. Не използвайте прахове и омекотители, защото е възможно да предизвикат раздразнения по кожата.

 

Обувките за кучета също са необходимост в някои случаи.Повечето кучета нямат нужда от обувки, защото лапите им са природно устойчиви на неблагоприятни условия. Няколко са случайте в които кучетата се нуждаят от обувки:

- кучета живеещи в неблагосклонни климатични условия

- кучета претърпяли наранявания, хирургични намеса

- работещи кучета, които работят при опасни условия в предразполагаща към наранявания околна среда

- кучета участващи в екстремни спортни състезания, по време на които са възможни наранявания

За да определите подходящия размер на обувките трябва внимателно да измерите големината на лапите. Вземете достатъчно голям лист хартия и накарайте кучето ви да застане върху него (може да използвате лакомство). Вдигнете лявата му предна лапичка, за да се прехвърли по-голяма част от тежеста върху дясната лапа и маркирайте крайните точки от всичките й страни. Измерете разстоянието между точките. Повторете с останалите лапи. Размерите са приблизителни, но ще добиете някаква представа за правилния размер на обувките. 

 
Върни До Горе