/  
 
Количка

Категории с падащо меню

За тегло
Вижте всички марки

Чинчили

Сортирай по: Покажи по: Филтри
1

Чинчилата е малко и симпатично животно с много енергия. Игриви са и имат нужда от внимание. Много мило и любвеобилно животно е, бързо се привързва към стопаните си и не прави боклук. Активни са главно през нощта. Продължителността им на живот е между 8-15 години. Преди да си вземете мъничето вкъщи е добре да знаете повече относно отглеждането им.

Чинчилите са много крехки животни, за това трябва много внимтелно да ги докосвате. Ребрата им са плаващи, дори и при малък натиск могат да се изместят и забият в някой жизнено важен орган, което може да убие животното. За да се избегнат подобни инциденти е препоръчително, чинчилите да се хващат отгоре, а не отдолу и да не се стискат силно. Чувствителни са към висока температура, за това помещението, което обитават не трябва да е много топло или клетката да бъде поставяна в близост до печка, климатик или друг отоплителен уред.

Чинчилите не обичат да живеят затворени в клетка, добре е да им подсигурите стая, където да могат да бягат и играят на воля. Стаята трябва да е обезопасена - да се премахнат всички остри предмети и опасни вещи, да се запечатат контактите и да се премахнат кабелите. Добре е в стаята да няма скрити пространства, до които нямате достъп, защото чинчилата може да се скрие там. Тренирайте естествените им инстинкти да се катерят, скачат и тичат, като им предоставяте различни предизвикателства - умствени и физически. Ако имате друг домашен любимец - куче или котка, добре е да избягвате срещите между него и чинчилата, защото това може да уплаши и стресира мъничето. Общуването с хора е лесно, стига да се осъществи от ранна възраст. Общителни са и живеят в големи групи, за това е добре да си вземете повече от една чинчила.

Ние от Zooworld.bg с радост ще Ви помогнем да отгледате здрава, дълголетна и щастлива чинчила, предоставяйки Ви голям избор от висококачествени продукти от първа необходимост – храна, клетки и къщички, здравни продукти, купички, поилки и аксесоари, настилки за клетки, пясък,  кошеове и клетки за пътуване, козметика и хигиена, вани, играчки и много други. Консултирайте се с ветеринар при взимането на чинчила у дома, а ако имате въпроси и към нас с радост ще Ви съдействаме!

Върни До Горе