/  
 
Количка

Категории с падащо меню

Цена
6лв. 1103лв.
Вижте всички марки
Производител
Вижте всички марки
За тегло
Вижте всички марки

Апаратура за аквариуми

Сортирай по: Покажи по: Филтри
1 2

Продукти

1 2 Страница 1 от 2

Студена или хладка, сладка или солена вода, рибките имат специфични изисквания. Съществуват сладководни тропически, сладководни студени и соленоводни аквариуми, които също се различават сами по себе си.

Общ aквариум- класическият и най-широко сладководен разпространен аквариум- препоръчва се за начинаещи акваристи. Различни видове растения и рибки съжителстват в този аквариум. Това означава, че те трябва не само да адаптират помежду си своите нрави и поведение, но също така изискванията към качеството на водата, температурата и устройството на аквариума трябва да бъде едно и също за всички обитатели.

Колкото е по-голям аквариума, толкова по-лесно е неговото обслужване. Не правете грешка, като започнете своето хоби с малък аквариум, голямото количество вода  предлага на рибките и растенията по-стабилна среда, условия за живот и оптимален биологичен баланс, чието поддържане е относително по-лесно.

За да предпоставите рибките да се чувстват, като у дома си във Вашия аквариум трябва да  се съобразите с  няколко фактора при изборът на място: нуждаете се от плоска, удароустойчива, равна и здрава поставка и ел. контакт/и в близост. Никога не излагайте аквариума на пряка слънчева светлина. Слънчевата светлина може да помогне за бързото развитие на водорасли- алгжи и също така е предпоставка за прекаленото затопляне на водата. Обърнете внимание на теглото: в допълнение на теглото на аквариума предвидете допълнително теглото на водата или + един килограм на всеки литър вода. Дори относително малък 80- литров аквариум може да тежи доста и не може да  бъде преместен, след като е напълнен. Поради това , конструкцията носеща аквариума трябва да бъде достатъчно надеждна за това натоварване. Добре е да поставите подходящо парче Styrofoam между аквариума и поставката , за да избегнете неравностите. По възможност аквариумът не трябва да бъде разположен в близост до врата, защото всяко раздвижване води до стрес на рибките.

Върни До Горе